Pasztet z selera

Teraz niezwykle smaczny pasztet z… selera.

  • 2 selery średniej wielkości
  • 1 marchewka
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • opakowanie pieczarek grillowych
  • sól
  • pieprz
  • sos z pieczonej wędliny (nie koniecznie)
  • olej do smażenia

 

  1. Selery i marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach.
  2. Czosnek i pieczarki kroimy na drobno i dodajemy do warzyw.
  3. Wszystko wrzucamy do dużego garnka i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
  4. Wlewamy wodę i wszystko podduszamy, tak około 20 minut.
  5. Następnie zostawiamy wszystko by wystygło.
  6. Kiedy warzywa będą w temperaturze pokojowej wbijamy jajka, dodajemy przyprawy i bułkę tartą.
  7. Wszystko dobrze mieszamy i przekładamy do podłużnej foremki. Wygładzamy i polewamy odrobiną oleju.
  8. Pieczemy około 50 minut.
  9. Smacznego.

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑