Barszcz czerwony każdy na pewno zna. W tej wersji polecam, bo jest naprawdę smaczny.
- 3 buraki
- 1 cebula
- bulion wołowy
- 5 dag masła
- 1 pomidor
- trochę octu
- sól
- pieprz
- cukier
- kwaśna śmietana
- W garnku topimy masło i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy do zeszklenia.
- Potem dodajemy starte buraki i pokrojonego pomidora.
- Dolewamy rosołu i dodajemy octu, cukru, pieprzu i soli do smaku.
- W moim barszczu ocet dostał się na końcu, po ugotowaniu, żeby spokojnie buraki się ugotowały.
- Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem przez godzinę.
- Zupa powinna być cierpka i słodka.
- Po ugotowaniu należy dodać kwaśnej śmietany.
- Smacznego.
Dodaj komentarz