Dzisiejsza zupa super wpisuje się w jesienne dni.
Słodycz gruszki i pietruszki w tej zupie doskonale się uzupełniają i dają nam niespotykane doznania smakowe.
- 60 dag korzenia pietruszki
- 1 cebula
- 3 gruszki
- 1 łyżka masła klarownego
- 100 ml białego wina
- ½ l wywaru rosołowego
- sól
- 1 łyżka soku z cytryny
- ser pleśniowy
- parzone migdały
- Pietruszkę obieramy, kroimy na plastry i podsmażamy na maśle.
- Następnie wrzucamy posiekaną cebulkę, podsmażamy i zalewamy winem.
- Chwilę gotujemy i dorzucamy pociętą gruszkę oraz przygotowany bulion.
- Wszystko gotujemy do miękkości, dodajemy ser pleśniowy i miksujemy.
- Dodajemy sól i sok z cytryny.
- Na talerzu dekorujemy posiekanymi migdałami.
- Smacznego.
Dodaj komentarz