Zupa krem

Dzisiejsza zupa super wpisuje się w jesienne dni.
Słodycz gruszki i pietruszki w tej zupie doskonale się uzupełniają i dają nam niespotykane doznania smakowe.

  • 60 dag korzenia pietruszki
  • 1 cebula
  • 3 gruszki
  • 1 łyżka masła klarownego
  • 100 ml białego wina
  • ½ l wywaru rosołowego
  • sól
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ser pleśniowy
  • parzone migdały

 

  1. Pietruszkę obieramy, kroimy na plastry i podsmażamy na maśle.
  2. Następnie wrzucamy posiekaną cebulkę, podsmażamy i zalewamy winem.
  3. Chwilę gotujemy i dorzucamy pociętą gruszkę oraz przygotowany bulion.
  4. Wszystko gotujemy do miękkości, dodajemy ser pleśniowy i miksujemy.
  5. Dodajemy sól i sok z cytryny.
  6. Na talerzu dekorujemy posiekanymi migdałami.
  7. Smacznego.

Dodaj komentarz

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑