Cześć
Danie jednogarnkowe jest bardzo smaczne, kolorowe i wygodne w gotowaniu. Musimy tylko mieć:
- 2 filety z piersi kurzej
- 1 brokuł
- 2 marchewki
- świeży imbir
- 5 ząbków czosnku
- sos sojowy
- sos ostrygowy
- suszona kolendra
- ocet winny
- olej
- miód
- szczypior
- skórka pomarańczowa
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- sól
- pieprz
- bulion drobiowy
- makaron
- Mieszamy sos sojowy, miód, ocet winny, kolendrę, posiekany imbir, czosnek i mąkę ziemniaczaną. Wkładamy do marynaty pocięte na kawałki mięso, mieszamy i odstawiamy na godzinę.
- Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso. Wyjmujemy je.
- Potem podsmażamy posiekany czosnek i imbir, dodajemy brokuły i pocięte marchewki. Chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem.
- Dodajemy jeszcze sos ostrygowy. Wszystko podduszamy 5 minut i wkładamy znowu mięso.
- Dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobiną skórki pomarańczowej.
- Smacznego.
Dodaj komentarz