Danie jednogarnkowe z kurzym filetem

Cześć

Danie jednogarnkowe jest bardzo smaczne, kolorowe i wygodne w gotowaniu. Musimy tylko mieć:

  • 2 filety z piersi kurzej
  • 1 brokuł
  • 2 marchewki
  • świeży imbir
  • 5 ząbków czosnku
  • sos sojowy
  • sos ostrygowy
  • suszona kolendra
  • ocet winny
  • olej
  • miód
  • szczypior
  • skórka pomarańczowa
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • bulion drobiowy
  • makaron

 

  1. Mieszamy sos sojowy, miód, ocet winny, kolendrę, posiekany imbir, czosnek i mąkę ziemniaczaną. Wkładamy do marynaty pocięte na kawałki mięso, mieszamy i odstawiamy na  godzinę.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso. Wyjmujemy je.
  3. Potem podsmażamy posiekany czosnek i imbir, dodajemy brokuły i pocięte marchewki. Chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem.
  4. Dodajemy jeszcze sos ostrygowy. Wszystko podduszamy 5 minut i wkładamy znowu mięso.
  5. Dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobiną skórki pomarańczowej.
  6. Smacznego.

 

 

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Dodaj komentarz

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑