Serniki nigdy nam się nie przejadają . Tym razem będzie z białym makiem, bo też go lubimy.
- kg sera President
- 5 jajek
- szklanka cukru
- 1 budyń waniliowy
- duża paczka herbatników
- 50 dag białego maku
- 1 szklanka cukru pudru
- bakalie różne
- ½ kostki rozpuszczonego masła
- Mak parzymy i przepuszczamy przez maszynkę dwa razy.
- Masło rozpuszczamy i wkładamy do niego mak, bakalie i cukier. Wszystko dokładnie mieszamy.
- Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z cukrem.
- Dodajemy żółtka i dalej po kolei masło, ser, budyń.
- Na dno tortownicy kładziemy herbatniki, wykładamy połowę masy serowej, na niej masę makową.
- Przykrywamy resztą sera. Pieczemy około 50 minut.
- Smacznego.
Dodaj komentarz