Sernik z białym makiem

Serniki nigdy nam się nie przejadają . Tym razem będzie z białym makiem, bo też go lubimy.

  • kg sera President
  • 5 jajek
  • szklanka cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • duża paczka herbatników
  • 50 dag białego maku
  • 1 szklanka cukru pudru
  • bakalie różne
  • ½ kostki rozpuszczonego masła

 

 

  1. Mak parzymy i przepuszczamy przez maszynkę dwa razy.
  2. Masło rozpuszczamy i wkładamy do niego mak, bakalie i cukier. Wszystko dokładnie mieszamy.  
  3. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z cukrem.
  4. Dodajemy żółtka i dalej po kolei masło, ser, budyń.
  5. Na dno tortownicy kładziemy herbatniki, wykładamy połowę masy serowej, na niej masę makową.
  6. Przykrywamy resztą sera. Pieczemy około 50 minut.
  7. Smacznego.

 

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

 

Dodaj komentarz

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑